Οργάνωση διεθνούς workshop για energy efficiency από το Εργαστήριο ELTRUN του ΟΠΑ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε την Τετάρτη 7/11/2018 διεθνές ερευνητικό workshop για το Energy Efficiency με την συμμετοχή 30 ειδικών  που εκπροσωπούσαν 10 μεγάλα διεθνή R&D έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα H2020 της ΕΕ και δίνουν έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιστικό τομέα. Τα ερευνητικά έργα που παρουσιάστηκαν ήταν: Entropy, Charged, GAIA, Beneffice, Mobistyle, GreenSoul, EnCOMBASS, Eco-bot, UtilitEE και C-Track 50 όπου συμμετέχουν πάνω από 60 σημαντικοί ερευνητικοί/ακαδημαϊκοί εταίροι και μεγάλοι οργανισμοί από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Το workshop έλαβε χώρα στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ.
Κατά την διάρκεια του workshop αναλύθηκαν:
  1. Οι αναγκαίες ψηφιακές τεχνολογίες (IoT, BI, Gamification, AI κλπ) για την υποστήριξη των καινοτόμων υπηρεσιών στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιστικό τομέα,
  2. Οι τρόποι εκπαίδευσης και συλλογικής συμμετοχής για αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών στην εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια/χώροι εργασίας/δημόσια κτίρια κλπ,
  3. Οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και οι αλλαγές στην αλυσίδα αξίας στο κλάδο της ενέργειας με νέα επιχειρηματικά μοντέλα και (4) οι αναδυόμενες τάσεις για μελλοντική έρευνα σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Το workshop οργανώθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου Entropy με επιστημονικό υπεύθυνο από πλευράς ELTRUN/ΟΠΑ τον Καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη και υπεύθυνη έργου την Δρ Κλεοπάτρα Μπαρδάκη. Το ΟΠΑ συμμετέχει επίσης στο Ευρωπαϊκό έργο Charged με επιστημονικούς υπεύθυνους την Αν. Καθηγητή Κατερίνα Πραματάρη και τον Καθηγητή Γεώργιο Σταμούλη.
Το πρόγραμμα του διεθνούς ερευνητικού workshop μπορείτε να το κατεβάσετε στον παρόν συνδεσμο.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post A Comment